Mine 10 bedste juicer og smoothies – få opskrifterne!

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg er stor fortaler for dagligt indtag af juicer og smoothies. Jeg er dog selvfølgelig farvet af at have arbejdet med Danmarks juicemand nr. 1 Mads Bo fra High on Life.

Mads Bo har gjort et kæmpe stykke arbejde for at gøre danskerne mere bevidste om sundhed, på en super simpel men også effektiv måde.

Juicer og smoothie kan bare noget ift. at gøre grøntsager lækre, og det er en god måde at øge mængden af grønsager på – for det skal vi. Altså spise flere grønsager.

Mads Bo er udover en god kollega også en god ven. Derfor har jeg i dette indlæg fået lov til at samle 10 af hans bedste juicer og 10 af hans bedste smoothies opskrifter.

Du kan hente dem her: 10 juicer & 10 Smoothie

Når vi snakker juicer og smoothie – kan vi ikke undgå at snakke de forskellige maskiner og lad mig pointere med det samme, der er ingen juicemaskiner, som er nemme at gøre rene!  Men det er en vanvittig god investering i dig selv og din families sundhed!

Det er blevet noget nemmere at rengøre de nye blendere, som du typisk laver smoothies på.

Et lyn-overblik over de forskellige maskiner og mine anbefalinger

Juicemaskiner findes der typisk 2 typer af, en centrifuge og en slowjuicer.

Centrifugen er en hurtig maskine, som slynger frugt og grønt i en høj fart.
Det gode ved den er at det går hurtigt, og at det er en forholdsvis billig maskine. Laver du juice på en centrifuge kan juicen holde sig i ca. 24 timer på køl og i en lufttæt beholder.

Slowjuiceren er en mere nænsom proces, og man mener at denne proces bibeholder flere af næringsstofferne end hvis man laver juicen på en centrifuge. Den helt store fordel ved en slowjuicer er, at juicen kan holde sig i ca. 3 døgn på køl og i en lufttæt beholder.

Af en centrifuge vil jeg anbefale denne.

Og det er denne slowjuicer (den har jeg selv) som jeg vil anbefale.

De bedste blendere

En god blender er i min verden et ”must have” i et køkken. Vi bruger vores blender mindst 2-3 gange om dagen, bl.a. til bananpandekager, smoothies, hummus, pesto, mandelsmør og supper.
Vi har en blender fra Vitamix. Det er umiddelbart en rimelig dyr blender, men ikke når jeg regner ud, hvor tit vi bruger den og at der er 7 års garanti på den. Jeg ved ikke med dig, men jeg har prøvet mange billigere blendere, som ikke holder særlig længe.

Jeg er dog godt klar over at alle ikke er klar til at give 5-7.000 kr for en blender, og det forstår jeg også godt. Derfor er det godt, at der findes et godt billigere alternativ.

Der er forskellige modeller af Vitamix (den her har jeg selv).

Den billigere blender fra Wilfa kan du se mere om her.

Jeg håber, at du blev lidt klogere på de forskellige maskiner, og at du har hentet mine bedste 10 juicer og smoothie opskrifter – ellers kan du gøre det her: 10 juicer & 10 Smoothie

PS: Hvis du vil se Mads Bo og jeg i et interview om faste, så se med her.

Tak fordi du læste med.

/Nickolai.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Har du spørgsmål?
kontakt@nickolaidamgaard.dk - CVR 37594121

© 2018 Nickolai Damgaard